DJEVERUŠE NA VJENČANJU

Kako odabrati svoje djeveruše?

Mnogo je faktora koji utječu na odabir djeveruša. To su prijateljstvo, obiteljske veze, sentimentalnost, loga djeverusa na vjencanjuuzvraćanje usluge,.. i sve ih je važno uzeti u obzir. No najvažnije pitanje koje si morate postaviti pri konačnom odabiru je sljedeće: „Želim li da te osobe budu one koje stoje sa mnom pred oltarom dok se budem vjenčavala?“ ako je odgovor potvrdan, na dobitku ste.

Koja je uloga djeveruša?

Biti djeveruša na vjenčanju znači pristati na prilično dugačak popis obaveza. Kao dio „Bride Tribea“ od djeveruše se očekuje da planira i prisustvuje svim događajima prije vjenčanja, pomaže u aspektima planiranja vjenčanja prema potrebi i da bude dostupna mladenki tijekom vjenčanog vikenda.

Popis dužnosti djeveruše prije vjenčanja:

Budite tu za mladenku
Svi znamo da planiranje vjenčanja može biti stresno pa je velika odgovornost djeveruše jednostavno pružiti ruku pomoći ili pažljivo saslušati mladenku kada joj je potrebno.

Budite pozitivni i ponudite pomoć u planiranju
Ovo nije vaše vjenčanje pa je razumljivo ako ne želite ulaziti u sitnice procesa planiranja, ali to ne znači da ne možete pomoći mladenki u potrazi za salonom vjenčanica, napraviti popis od nekoliko odličnih vjenčanih fotografa,…

Uloga djeverusa na vjencanjuIdite u kupovinu vjenčanice s mladenkom
Kupnja vjenčanice jedinstveno je iskustvo za svaku mladenku. Ako vas pozove da se pridružite, važno je pridržavati se nekoliko pravila bontona dok kupujete i dok ste već kod toga, proučite najnovije trendove kako biste bili informirana pratnja.

Pomozite u planiranju i organizaciji djevojačke večeri i probne večere
Dok planiranje većine događaja prije vjenčanja pada na djeverušu, praćenje detalja može biti nevjerojatno naporno, stoga dodajte “nuđenje pomoći u planiranju događaja” na svoj popis dužnosti za djeveruše. Na primjer, ako pomažete u planiranju djevojačke večeri na destinaciji, dobrovoljno se javite da koordinirate letove i hotele za ostale članove svadbene zabave.

Kupite svoju haljinu, cipele i dodatke na vrijeme
Velika stvar na popisu dužnosti djeveruša na vjenčanju jednostavno je biti na vrhu – osobito kada je u pitanju vaša odjeća. Iako postoji niz razloga zašto ne biste trebali čekati do posljednjeg trenutka da naručite svoju haljinu, cipele i modne dodatke za djeveruše, najveći je da ako to učinite prekasno, vjerojatno neće sve stići na vrijeme. Ovakvo uzrujavanje ne samo da će izazvati stres kod vas, već i kod mladenke i ostalih članova svatova. Izbjegnite dramu naručivanjem svoje haljine za djeverušu na vrijeme.

Prisustvujte probnoj večeri
Kao dio dužnosti djeveruše, očekuje se da prisustvujete svim probama. Ako vas nešto sprječava da prisustvujete, obavijestite o tome i potrudite se povezati s organizatorom vjenčanja kako bi saznali o onome što ste propustili.

 

Popis dužnosti za vrijeme vjenčanja

Povežite se s organizatorom vjenčanja
Kao djeveruša važno je znati tko je organizator vjenčanja i razumijeti svoju ulogu s njim. Organizatora ćete vjerojanto upoznati tijekom probe i obično ćete dobiti upute od njega što i kako tijekom samog vjenčanog dana. Od vitalne je važnosti surađivati ​​s njim, voditi računa o njegovom rasporedu i pobrinuti se da učinite sve što se od vas traži kako biste osigurali da sve protekne glatko tog dana.

Upoznajte se s hodogramom
Hodogram treba podijeliti tjedan dana prije vjenčanja – znajte da postoji i slijedite ga.

Nemojte se žaliti
Dan vjenčanja je dug dan za sve, ali imajte na umu da je sav pritisak na paru, tako da ne želite izraziti svoje frustracije ili ljutnje na dan vjenčanja. Možda vam se ne sviđa kako vam je ispala frizura ili šminka, no nemojte se na to žaliti mladenki.

Nahranite mladenku
Mladenka ili majka mldaenke obično osigurava osvježenje za grupu dok se spremaju, ali napominjemo da je lijepo kada se djeveruše pobrinu da mladenka ostane hidrirana i nahranjena ured svadbenog uzbuđenja, čak i ako se radi o laganim zalogajima tijekom dana. U najmanju ruku, pobrinite se da mladenka pije vodu, pogotovo kada par trči okolo zbog fotografiranja.

Pripremite se za fotografiranje
Nakon što svi završe s pripremama, pobrinite se da mladenka ima sve što joj treba za vrijeme fotografiranja, a zatim i za ceremoniju. obično će organizator vjenčanja imati većinu važnih stvari kao što su prstenje, zavjeti, itd., ali djeveruša može pomoći kao čuvar manjih stvari kao što su ruž za usne, maramice i mladenkin mobitel.

Budi “kupaonski” prijatelj
Ako je mladenkina haljina iznimno voluminozna ili joj pristaje, vjerojatno će trebati nekoga tko će joj pomoći pri držanju ili manevriranju haljine u toaletu. Ako mladenka mijenja odjeću, možda će joj trebati pomoć da se presvuće iz jedne u drugu. Organizator će često pomoći u tome, ali ponekad je mladenki ugodnije imati nekoga tko joj je bliži da joj pomogne.

Održavajte atmosfer
“Pomozite nam u stvaranju raspoloženja i održavanju nezaboravne energije nakon večere – tu ste da proslavite!” – Lelin savjet za sve djeveruše