RADIONICA PRESTON BAILEYA U NEW YORKU

NEW YORK, NEW YORK… ŠTO SAM SVE NAUČILA NA GLAMUROZNOJ RADIONICI

Prije par tjedana vratila sam se iz New Yorka, tog divnog grada koji me uvijek iznova oduševi. Čekala sam da mi se dojmovi slegnu, no i dalje sam impresionirana cijelim putovanjem koje želim podijeliti s vama. Radionica Preston Baileya u New Yorku je bila genijalna i prije svega nevjerojatno inspirativna.

Preston Bailey je u svijetu cvjetnog dizajna prepoznat kao genije koji uspjeva potpuno transformirati konferencijske dvorane i prostore te ih pretvoriti u glamurozne instalacije. Cvijeće kao glavni element izaziva fascinantan efekt i oduševljenje svih koji su imali prilike vidjeti njegova djela. Bilo je vrlo zanimljivo u društvu vrlo kreativnih osoba iz cijelog svijeta te čuti na koji način rade moje kolege u Dubaiu, Indiji, Gani, Velikoj Britaniji, Americi, Portoriku….

Tijekom Preston Bailey radionice, kroz tri dana, imali smo priliku učiti i saznati iskustva vrlo uspješne wedding plannerice za glamurozna i ekskluzivna vjenčanja i evente s 20 godišnjim iskustvom. Podijelila je s nama svoja iskustva i kako ona radi s klijentima, koliko im se stavlja na raspolaganje, po kojim fazama radi… Zapravo puno sličnosti sam pronašla i u načinu kako naš studio radi (jedino max. predanošću i kvalitetom može se postići vrhunski rezultat). Sama radionica bila je posložena tako da smo uz predavanja radili i na vrlo konkretnim zadacima, a zatim ih prezentirali Prestonu i cijelom svijetu i to putem FB ????

Posebno mi je bio zanimljiv dio o dizajnu i scenografiji evenata, kako posložiti budžete i ostale organizacijske detalje. Ono što me se posebno dojmilo su tehnike koje koriste za izradu glamuroznih cvjetnih dekoracija, cvjetnih zidova, monumentalnih drveća s raskošnim cvjetnim granama… Bilo je tu i velikih instalacija za stolove uzvanika, konstrukcija za oblačenje dvorana u kristalne ili cvjetne stropove, zidne cvjetne instalacije… nešto potpuno novo i genijalno.

Preston definitivno ima svoj stil i tko želi glamurozna i raskošna vjenčanja ili evente u njegovom stilu onda je on THE BEST. Radi po cijelom svijetu za najbogatije ljude koji si mogu priuštiti njegov raskošan rad. Preston živi i radi u NY, a neposredno prije početka radionice selio je urede na novu adresu. Nas je dopala čast da izradimo neke od instalacija koje će trajno ostati u njegovom novom studiju ????

Radionica Preston Baileya je zaista bila prekrasna, inspirativna, zabavna i u meni je potaknula nove kreativne momente. Jedva čekam projekte na kojima ću moći primijeniti nove glamurozne instalacije i dati si mašti na volju igrajući se novim tehnikama.

TRENDOVI, TRENDOVI ….

Njujorčani obažavaju cvijeće. Kupuju ga uz kruh i mlijeko jer se prodaje u običnim dućanima već zapakirano u manjim paketima. Njihov stil se definitivno može okarakterizirati kao divlji, romantičan i prirodan. Ja pak obožavam New York zbog njegovih parkova koji su prepuni cvijeća. Volim tu jednostavnost razmišljanja i ugađanja da iz ničega, iz obične prazne ceste naprave prekrasan mali park. Raskošne vrtove rade u velikim teglama, postave par klupa ili limene stolove sa stolicama, neki stalak s besplatnim novinama i to je to ????

New York, New York…bilo je divno kao i uvijek ????