ZIMSKO VJENČANJE – PRAVA ZIMSKA BAJKA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI

MI OBOŽAVAMO ZIMSKA VJENČANJA! SAZNAJTE ZAŠTO SU TAKO ČAROBNA

Većina mladenaca često izbjegava zimska vjenčanja, što zbog vremenskih (ne)prilika, što zbog otežanog boravka u vanjskim prostorima. No najviše zbog dojma da su zimska vjenčanja siromašna cvijećem. Zimsko vjenčanje, organizirano na čarobnoj lokaciji, može vaš naljepši dan pretvoriti u pravu zimsku bajku, čak štoviše sama zima stvara jednu posebnu i neponovljivu kulisu.

Iako će mnoge mladenke odmahnuti glavom na zimsko vjenčanje… dopustite da vas bar probam razuvjeriti kako i zimsko vjenčanje može biti itekako posebno. Zima je vrijeme u koje će se savršeno uklopiti boho ili pak glamurozna vjenčanja, dekadentni ukrasi, posebni materijali i teksture… To je vrijeme i za rustikalna ili pak jednostavna romantična vjenčanja.

Hladni mjeseci u kojima se volimo ušukati i utopliti daju nam pregršt ideja i dekoracija koje se savršene baš u ovo doba.  Baršun, tartan, zagasite nijanse, rustikalnost, ali i paleta smeđih, brončanih ili pak meni uvijek omiljenih sivih nijansi. Jednako su divne i one klasično crveno-bijele teme koje će se isto savršeno uklopiti u zimsko vjenčanje.

Ako ste prava boho girl, vaše vjenčanje može biti u zemljanim i zelenim tonovima, a s metalnim i srebrnim tonovima dodat ćete dašak luksuza. 

Planirate li pak rustikalno zimsko vjenčanje predlažem korištenje zemljanih tonova ili boja drveta sa zelenim i crvenim detaljima, a jako će biti efektno istaknuti desertni stol ili bar s toplim zimskim napitcima poput vruće čokolade (koje možete dodatno “začiniti” s malo ruma). Uz brdo lampica i glamurozne cvjetne instalacije, vaše zimsko glamurozno vjenčanje će u potpunosti očarati sve vaše goste.

Tu imamo mnoštvo elemenata i tekstura s kojima se možemo igrati i stvoriti pravi glamurozni efekt, od šljokica, visokih staklenih vaza, puno kuglica sa stakalcima… Kao savršene dekoracije idealno se može uklopiti i cvijetno drvo ili pak cvjetni zid, centralna dekoracija, jedan od najnovijih trendova koje sam nedavno imala prilike vidjeti na radionici u Americi.

Dekoracije poput češera, božikovine, imele, crvenih bobica, zlatno sprejanih jabuka, krzna ili drvenih ukrasa savršeno će upotpuniti bilo koje zimsko vjenčanje. Kad se radi pak o pozivnicama i tu su mogućnosti jako velike, a ton i stil koji odaberete neka se provlače kao tema kroz cijelo zimsko vjenčanje. Dakle, dekoracije u doba zime su unatoč tome što biste pomisliti da nema raznolikog cvijeća, zaista velike.

Čak štoviše, detalji zimskog vjenčanja čak u nekim slučajevima mogu biti posebniji nego primjerice ljeti. Još jedan od razloga zašto volimo zimska vjenčanja su i brojne lokacije koje su gotovo idilične u zimsko doba. Kada se cijeloj toj priči doda i pokoja  pahulju snjega, možda počnete o zimskim vjenčanjima razmišljati drugačije.