PRAVILA O PRIVATNOSTI

Tko je voditelj obrade osobnih podataka koji se prikupljaju putem ove web stranice?

Voditelj obrade osobnih podataka prikupljenih putem ove web stranice je LELA DESIGN, OBRT ZA USLUGE I TRGOVINU, vl. Mirela Mikšić, Črnomerec 41, 10 000 Zagreb. 

Na koji način voditelj obrade prikuplja osobne podatke putem ove web stranice?

Web stranica prikuplja osobne podatke posjetitelja korištenjem internet kolačića te putem kontaktne forme i web trgovine.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje Vas kao korisnika te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom. Kolačići općenito nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje, a na ovoj web stranici uopće nisu namijenjeni za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena i ostale informacije pomoću kojih Vas je moguće identificirati neće biti spremljene. Web stranica ne može pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Koje kolačiće koristi ova web stranica?

Funkcijski kolačići – ovim kolačićima se služimo kako bi web stranica bila funkcionalna, odnosno da je možete normalno pregledavati i koristiti sve njezine mogućnosti. Na primjer, ovi kolačići omogućuju kretanje na web stranici ili su neophodni da na funkcionalan način pošaljete upit putem kontakt obrasca. Također, ovo su tzv. „kolačići sesije“ što znači da su na Vašem računalu pohranjeni samo tijekom Vašeg posjeta ovoj web stranici, nakon čega se brišu.

Analitički kolačići – ova web stranica se pomoću alata Google Analytics služi analitičkim kolačićima koji prikupljaju Vašu IP adresu, vrijeme posjeta web stranici kao i vrijeme provedeno na njoj, podatke o sadržajima kojima ste pristupali na web stranici, kao i podatke o modelu uređaja s kojeg pristupate. Pritom ne prikupljamo Vaše osobne podatke pomoću kojih Vas možemo izravno identificirati, poput korisničkog imena, email adrese i sl. Štoviše, u odnosu na Vaše osobne podatke koje ovi kolačići prikupe, koristimo značajke poput anonimiziranja Vaše IP adrese, cilj kojih je postići da Vaša identifikacija bude u što većoj mjeri otežana. Cilj korištenja analitičkih kolačića je da, bez otkrivanja Vašeg identiteta, utvrdimo statistike posjeta web stranici kako bismo razumjeli koji Vam se sadržaji najviše sviđaju te kako bismo u skladu s time razvijali ovu web stranicu te je, u što većoj mjeri, učinili informativnom i prilagođenom Vašim potrebama. Ovi kolačići su na Vašem računalu pohranjeni 14 mjeseci nakon čega se automatski brišu, osim ako ih Vi sami ne izbrišete prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika.

Kako možete upravljati kolačićima?

Funkcijskim kolačićima ne možete upravljati prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Korištenje funkcijskim kolačićima je nužan preduvjet za korištenje našom web stranicom te se stoga u odnosu na njih se ne prikuplja privola.

Glede ostalih vrsta kolačića, možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke kolačića za neke od najčešće korištenih web preglednika:Mozilla Firefox,Google Chrome,Microsoft Internet Explorer,Apple Safari.Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na Vašem računalu u kojem se automatski brišu trajni kolačići postavljeni na Vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u Vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i prilagođavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org

Osobni podaci prikupljeni putem kontaktnog obrasca

Osobni podaci koje nam pošaljete putem kontaktnog obrasca bit će vidljivi i dostupni samo ovlaštenim osobama voditelja obrade te će ih voditelj obrade obrađivati u onom vremenskom periodu i u skladu s onom svrhom s kojom ste mu uputili upit ili poruku putem kontaktnog obrasca. Vaši kontaktni podatci koje pošaljete voditelju obrade putem kontaktnog obrasca će biti obrađivani sa svrhom upućivanja odgovora na Vaš upit.

Osobni podatci prikupljeni putem web trgovine

Osobni podatci koje nam pošaljete putem web trgovine će biti vidljivi i dostupni osobama voditelja obrade ovlaštenim za procesuiranje Vašeg naloga. Vaše ime i prezime te kontaktni podatci će biti proslijeđeni vanjskoj dostavnoj službi radi izvršavanja usluga dostave.

Ostvarivanje prava

Informacije o prikupljanju Vaših osobnih podatka putem ove web stranice kao i zahtjeve za ostvarivanje Vaših prava glede zaštite osobnih podataka možete ostvariti slanjem upita putem kontakt obrasca na web stranici ili slanjem upita na email adresu [email protected]