MAJČIN DAN – odaberite s ljubavlju i iznenadite sitnom pažnjom

Isplanirajte svoj poklon za Majčin dan i pokažite svojoj majci koliko vam znači. Iznenadite je cvijećem koje će simbolizirati vašu ljubav, zahvalnost i poštovanje prema njoj.

Poklon za Majčin dan može biti jednostavan, ali pun ljubavi. Klasika koja nikada ne izlazi iz mode je cvijeće. Buket proljetnog cvijeća donosi svježinu i radost u dom vaše majke.

Majčin dan obilježava se druge nedjelje u svibnju. Ako tražite inspiraciju ili želite nešto sasvim posebno, svakako posjetite našu Internet trgovinu cvijeća. Tamo ćete pronaći širok izbor različitih buketa i cvjetnih dekoracija.

CVIJEĆE KAO POKLON ZA MAJČIN DAN

Najljepši poklon je onaj koji izaziva emocije. Stoga, razmislite o simbolici pojedinih cvjetova prilikom odabira poklona za Majčin dan. Na primjer, bijeli karanfili simboliziraju zahvalnost, dok ruže izražavaju ljubav. Odaberite cvijet ili kombinaciju cvjetova koji najbolje odražavaju osjećaje koje želite prenijeti. Razmislite o osobnim preferencijama vaše majke kada birate cvijeće za njezin dan. Možda ima omiljene boje ili cvjetne vrste koje voli.

NEKOLIKO ZANIMLJIVOSTI O SIMBOLICI I BOJAMA CVIJEĆA

Cvijeće nije samo lijepo za gledanje, već često nosi i dublje značenje kroz svoju simboliku i boje. Evo nekoliko zanimljivosti koje možda niste znali:

1. Rozi božuri: Ovaj cvijet koji dolazi u paleti roze, lila i bijelih nijansi. Božur ili latinski Peonia – originalno dolazi iz Azije, odakle je pronašao svoj put do vrtova Evrope. Kinezi su stoljećima božure koristili u umjetnosti te ih opisivali kao simbol mira, stabilnosti i zdravlja, a poznati su i kao nosioci dobre sreće.

2. Bijela ruža: bijela boja označava čistoću, poniznost i čednost. Bijela ruža je simbol naklonosti i poštovanja. Šalje poruku naklonosti i pokazuje čiste namjere, a buket bijelih ruža često se kupuje kao znak pozdrava i uspomene na nekog.

3. Šeboji ili matiole: Naziv šeboj potiče od turske riječi şebboy. Uzgajao se još u antičko doba. Vjeruje se da su ga stari Grci hibridno uzgajali, jer se ne može pronaći samonikli u prirodi. Uzgajan je zbog ljepote cvjetova, ali i zbog ljekovitih svojstava. Nježan miris cvijeta bio je upotrebljavan za parfeme pa će tako svojim finim mirisom ispuniti svaki dom te unijeti radost i vedrinu.

Svaki cvijet nosi sa sobom svoju priču i simboliku koja može dodati dubinu i značaj vašem poklonu. Razmislite o simbolici i bojama cvijeća prilikom odabira cvjetne dekoracije i izrazite svoje osjećaje na najljepši način.

Ne zaboravite da su cvijeće i ljubav univerzalni jezik koji govori o našim osjećajima. Bez obzira na to kako odlučite proslaviti Majčin dan, važno je da to činite s ljubavlju i zahvalnošću.

U Lela Design-u, stojimo vam na raspolaganju da vam pomognemo stvoriti nezaboravan dan za vašu majku. Kontaktirajte nas danas kako bismo zajedno stvorili cvjetnu čaroliju za Majčin dan!